Ελένη Ζαχάρη

Ονομάζομαι Ελένη Ζαχάρη και είμαι Λογοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Δυτικής Ελλάδας. Έπειτα έζησα και εργάστηκα για δύο χρόνια στη Λευκωσία της Κύπρου, ενώ πλέον ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Παράλληλα, παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Οι υπηρεσίες που παρέχω περιλαμβάνουν ατομικές κατ' οίκον συνεδρίες με σκοπό την αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζονται στον παιδικό πληθυσμό και που σχετίζονται με διαταραχές του λόγου, της επικοινωνίας και της ομιλίας. Επιπλέον, οργανώνονται συνεδρίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης γονέων, που έχουν ως στόχο την υποστήριξή τους και την καθοδήγησή τους με σκοπό την ομαλή έκβαση του θεραπευτικού προγράμματος. Παράλληλα, δημιουργώ το δικό μου υλικό, το οποίο μπορείτε να βρείτε έτοιμο προς εκτύπωση εδώ και αρθρογραφώ στο blog της σελίδας κάθε δεύτερη εβδομάδα. Στα άρθρα μου θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, της επικοινωνίας και της ομιλίας, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για θέματα που απασχολούν τους σύγχρονους γονείς, εκπαιδευτικούς και συναδέλφους.

Το πάθος μου για το αντικείμενο της Λογοθεραπείας, αλλά και η ανάγκη να προσαρμόζομαι στα δεδομένα του επαγγέλματός μου, αποτελούν δύο από τα βασικά κίνητρα της συνεχούς μετεκπαίδευσής μου στους τομείς της αξιολόγησης και της θεραπευτικής παρέμβασης. 

Στόχος της δουλειάς μου είναι να βοηθήσω κάθε άτομο με το οποίο συνεργάζομαι να ξεπεράσει ή να αντισταθμίσει τις δυσκολίες του, πάντα με τη χρήση ενός εξατομικευμένου προγράμματος, το οποίο σχεδιάζεται έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του. 

Άλλωστε όλοι είμαστε ξεχωριστοί, ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο!